Maandag 2 november 2020 vindt de eerstvolgende paardenmarkt plaats.

U kunt zich met marktkraam of verkoopwagen inschrijven voor een standplaats op de markt via ons inschrijfformulier (KLIK HIER).

De 300e paardenmarkt is achter de rug, Hedel kan terugkijken op een prachtige dag.

In het teken van deze 300e editie wordt een film gemaakt, verwachte release Q1 2020.

Klik hier om deze te bestellen.

De 300e paardenmarkt vond plaats op maandag 4 november 2019.
Men denkt, dat de markt al in de middeleeuwen bestond, maar daar is niet veel meer van terug te vinden in het gemeentelijk archief. Bekend is wél, dat in het jaar 1719 een verzoek is gedaan aan het Hof van Gelderland om in de Baronie Hedel een 2e markt te mogen houden en daarvoor tol te heffen. Er bestond dus al een markt. Of dat nu een paardenmarkt of een beestenmarkt (koeienmarkt) was, weten we niet. Vanaf 1719 werden er dus twee markten gehouden, namelijk in mei én op de maandag na 1 november. Hoe dan ook, voor wat betreft de paardenmarkt betreft houdt men het jaar 1719 aan.

In de Voorstraat, Blankensteijn, Molenstraat, Uithovensestraat en de Kon. Wilhelminastraat werden als vanouds de paarden aangeboden voor de handel. Hier waren ook vele marktkramen en verkoopwagens aanwezig die enerzijds diverse eet- en drinkwaren verkochten en anderzijds goederen, speciaal voor het houden van paarden, aanboden. Nieuw dit jaar was de paardenjacuzzi:

Naast de paardenmarkt vond een warenmarkt plaats van ca. 100 kramen alsmede een kermis met attracties voor alle leeftijden.

Dank voor uw bezoek!

 

Klik hier voor een korte impressie van Paardenmarkt 2018.

Ga naar boven