Om te exporteren hebt u een exportvergunning nodig. Hiervoor dienen de paarden, eigenaren, transporteurs, handelaren en vrachtauto's te worden gemeld. De exportkeuring vindt plaats bij familie van den Bogert, korenstraat 15-17.

De keuring wordt verzorgd door de NVWA.

De exportkeuring is geopend van 10:00 tot 15:00.

Tarieven

Shetlandpony's € 15
Paardveulens en pony's < tot 150 cm € 25
Paard > 150 cm  
- eerste 4, per dier € 50
- 5e t/m 10e, per dier € 25
- Trailer of combinatie naar 1 adres € 350

Rekenvoorbeeld paarden: 3 paarden= 3x €50,-= € 150,- 6 paarden= 4x €50,- + 2x €25,-= € 250,-, Trailer of combinatie naar 1 adres: € 350,- all-in.

De NVWA-controleur of dierenarts vermeldt op het controledocument in welk tarief het gecontroleerde dier valt. Dit document moet de handelaar aan de kassier tonen om aan te geven welk bedrag hij of zij moet betalen en kan vervolgens een certificaat bij de NVWA laten opmaken.

Als om welke reden dan ook- voor het certificeren méér tijd nodig is dan gebruikelijk, worden de meerkosten hiervan in rekening gebracht. Bij afkeuring van een dier wordt geen keuringsgeld gerestitueerd.
 

Reinigen en Ontsmetten

Alle transportvoertuigen die worden gebruikt voor de export van paarden of pony’s, moeten bij aanvang van het transport schoon, leeg en ontsmet zijn. Op enkele kilometers van de markt is een wasplaats aanwezig, zie plattegrond.

De NVWA controleert op I&R (paspoort en chip) en het naleven van de Verordening (EG) nr. 1/2005, (transportverordening) onder andere inhoudende: geen zieke of gewonde dieren toegelaten, vervoersdocumenten, vakbekwaamheid chauffeur, eisen vervoersmiddelen.

 

Tarieven Reinigen en ontsmetten
Vrachtwagen/aanhanger en oplegger: € 20,-
Grote vrachtwagen: € 15,-
Paardentrailer: € 10,-

 

Belangrijke documenten (downloads):

Routebeschrijving R&O exportkeuring | Driving directions to R&O exportcertification
Wegbeschreibungen zu R&O Export Zertifizierung | Route vers R&O la Certification d’exportation

Formulier aanvraag certificering

Application for a Certificate for the Export

Antragsformular für die Exportzertifizierung

Formulaire de demande relatif à la Certification d’exportation

Ga naar boven